Szeretettel köszöntjük az ATOMKI Linux felhasználóinak nyitólapján! Az itt látható anyag még elég hiányos, de néhány fontos címmel,  bevált programok lelõhelyének megadásával igyekszünk hasznossá tenni magunkat. A közeli hetekben-hónapokban anyagunk tovább fog bõvülni, ezért máskor is keressen fel bennünket (akkor is, ha most nem talált kedvére való anyagot).

AKTUÁLIS HÍREK
AMIT A LINUX-RÓL TUDNI KELL
Mi fán terem a LINUX? Mire jó - és mire nem való? Hol szerezhetõ be? Hol talál hozzá leírást, segítséget? - Mindezekre választ kaphat a Linux International angol nyelvû tájékoztató anyagában, melyet legkönnyebben a KFKI-ban érhet el.


RED HAT LINUX INSTALLÁLÁSI TAPASZTALATOK

A CHIP Magazin szemmel láthatóan "letette a voksát" a Red Hat Linux disztribúció mellett. A magazin jóvoltából immár több kiadása is eljutott az olvasók széles táborához (lásd az  1996 novemberi, 1997 márciusi és 1998 márciusi számok CD mellékletén). Az installálás és az azt követõ beállítás, hangolás elõsegítésére eddigi tapasztalatainkat megosztjuk a kedves olvasókkal. Kérjük, hogyha valamiben már elõttünk járnak, akkor, küldjék el tanácsaikat a lap alján található E-mail címre, hogy az önök tapasztalatait is közkinccsé tehessük.


A GEMINI PROJEKT (ÚJ!!!)

A párhuzamos feldolgozással (többprocesszoros gépek használata, illetve fürtözés Linux alatt) kapcsolatos tapasztalatokat gyűjtöttük csokorba ezeken a lapokon.


TUDOMÁNYOS ALKALMAZÁSOK

Néhány kipróbált és hasznosnak bizonyult alkalmazást mutatunk be röviden, s magyar nyelvû összeállításunk végén két (sokkal teljesebb) angol nyelvû listára is felhívjuk a figyelmet, amelyekben témakörök szerint csoportosítva ill. abc sorrendben rengeteg hasznos program lelõhelye található.


HOMO PRIMITIVICUS RECEPTJEI

A gyakorlatból vett egyszerû példák segítségével a Linux (ill. UNIX) operációs rendszerrel ismerkedõknek szeretnénk ötleteket adni, hogy az MS DOS operációs rendszerrõl való áttérés minél fájdalommentesebb legyen.


NEM CSAK LINUX-SZAL ÉL AZ EMBER...

Látogassa meg a DESCAWARE címlapját, ahol hasznos információkat, matematikai, fizikai és kémiai témájú WWW szolgáltatók címeit találhatja, s ahol az ATOMKI Software Paradise címû FTP kalauzát is böngészheti.


KELL EGY KIS ÁRAMSZÜNET...

Ha már belefáradt a WWW böngészésbe, tartson velünk egy kis lazításra!

KAPCSOLÓDÁS MÁS SZERVEREKHEZ


Látogatások száma 1995 december 6-óta: Count
URL of this page: http://esca.atomki.hu/dlug/index.html

last modification: Sunday, 15-March-98 22:46 MET
Page maintained by Istvan Cserny   <cserny@atomki.hu>