A Dangerous Prototypes Web Platform kártya

A Dangerous Prototypes Web Platform  kártya egy névjegynél alig nagyobb webkiszolgáló, melynek felhasználásával olyan alkalmazásokat készíthetünk, amelyek a hálózatra kapcsolódnak. Például megvalósítható vele valamilyen fizikai jellemző web-es felületen történő monitorozása vagy távvezérlése, E-mail üzenetek figyelése és ennek eredményeként állapotmegjelenítés, stb.

A kártya egy dsPIC33FJ128GP204A mikrovezérlőt tartalmaz. A példaprogramok lefordításakor, illetve a PIC24 támogatói könyvtár használatakor a HARDWARE_PLATFORM nevű makrót ennél a kártyánál DANGEROUS_WEB értékkel kell definiálnia a lib/include/pic24_libconfig.h állományban! Ennek a beállításnak a hatására az RA8 kivezetéshez kötött LED lesz az "életjelző" (HB_LED), s az UART1 port lesz az alapértelmezett kimenet, ami a kártyán elhelyezett USB-TTL konveteren keresztül a PC-hez csatlakoztatható.

A Dangerous Prototypes Web Platform kártya üzembehelyezésére személyes tapasztalatok híján nem tudunk tanácsot adni, s a hardverkülönbségek miatt a PIC-kwick projekt mintapéldáinak kiróbálására történő felhasználását csak haladóknak ajánljuk. A kártya a dokumentációja szerint egy másfajta bootloadert használ, a DS30 loader ingyenes változatát. Ez a bootloader saját letöltőprogrammal rendelkekezik. A mikrovezérlőbe letöltendő alakalmazásoknak figyelembe kell vennie, hogy ez a bootloader a PIC programmemóriájának végén helyezkedik el, ezért nem a PIC-kwik projekt szoftver segédletében található linker állományokat kell használni hozzá, hanem az MPLAB C30 fordítójához tartozó gyári linker állományokat.

webplatform.jpg
8. ábra: A Dangerous Prototypes Web Platform kártyája