PIC24 támogatói programkönyvtár ver 0.60pre (2012-04-08)
PIC24 támogatói programkönyvtár Dokumentáció

Üdvözöljük a PIC24 támogatói- és mintaprogramok gyűjteményénél!

Itt található a PIC-kwik projekt-hez kapcsolódó PIC24 támogatói programkönyvtár és a tankönyvi mintaprogramok gyűjteménye, amelyekhez részletes magyarázat a R. B. Reese, J. W. Bruce and B. A. Jones: Microcontrollers: From Assembly Language to C Using the PIC24 Family c. tankönyben, illetve a PIC-kwik projekt honlapján található. A mintaprogramokat számos, a valós életből vett példaprogram egészíti ki. Mindezekhez részletes dokumentáció is társul, ami lehetővé teszi, hogy a fejlesztők kiaknázhassák a PIC24 mikrovezérlő család gazdag perifériakészletében rejlő lehetőségeket.

Letöltések:

A példaprogramok magyar kiadásának munkaváltozata innen tölthető le: code_examples.zip Ebben a példaprogramok projektjei az alapértelmezett kíséerleti áramkörhöz (PIC-kwik kísérleti áramkör, vagy PIC-ador kártya az új bootloaderrel előre programozott PIC24HJ128GP502 mikrovezérlővel) vannak beállítva. A bootloader és a példaprogramok 57600 bit/s adatsebességgel kommunikálnak.

A Microstick Plus kártyához elkészítettük a fenti szoftver segédlet egy "testre szabott" változatát is, amelyben a chap08, chap09, chap10 és chap11 fejezetek projektjei már a Microstick Plus kártyához vannak beállítva. A különbség csupán annyi, hogy a kiválasztott eszöz a PIC24HJ64GP502 mikrovezérlő, nem használunk bootloadert, s a HARDWARE_PLATFORM makró MICROSTICK_PLUS értékkel van definiálálva azokban a projektekben, amelyek használni tudják a Microstick Plus kártyán található perifériákat. A Microstick Plus kártyához tehát a fenti programcsomag helyett a microstickplus_examples.zip állományt töltse le!

Ennek a dokumentumnak az angol nyelvű eredetije, illetve annak frissített/átdolgozott változata itt található.

Kapcsolódó oldalak:

Az első lépések

Az első lépések című oldal a PIC24 fejlesztések kezdeti nehézségein vezeti át az újoncokat, a fejlesztéshez használt programok telepítésétől kezdve, a szükséges hardver beüzemeléséig. A mintapéldák a támogatói programkönyvtár használatát mutatják be. Az alábbi dokumentáció referencia kézikönyvként részletes információt ad a programkönyvtár működéséről és technikai részleteiről.

PIC24 támogatói programkönyvtár

A PIC24 támogatói programkönyvtár lehetőséget ad a PIC24 összes alrendszerének kezelésre: Óra konfigurálása, konfigurációs bitek beállítása, késleltetések beiktatása, megszakítások kezelése, digitális ki/bemenet, időzítők, számlálók, soros I/O, SPI, I2C, ECAN, komparátorok kezelése, A/D átalakítás, FLASH memória írása/olvasása, DMA kezelése. A támogatói könyvtárat kísérő bőséges példaprogram-gyűjtemény a periférikezelő könyvtár használatát mutatja be.

ESOS

ESOS, a beágyazott rendszerek operációs rendszere (Embedded Systems Operating System), a beágyazott rendszerek operációs rendszere egy kooperatív, többfeleadatos operációs rendszer ami kis memóriaigényű. Az ESOS rendszer a feladat-orientált programozási paradigmát valósítja meg eseményvezérelt keretek között. Az ESOS időzítési, programmegszakítás kezelő és kommunikációs szolgáltatásokat biztosít a felhasználó számára.

Robotika programkönyvtár

A robotika programkönyvtár, ami ESOS-ra épül, a robotikában előforduló legszükségesebb feladatokat támogatja.

További dokumentumok

Az alábbi linkekeken további dokumentumok érhetők el:

Licensz

Ezt a gyűjteményt a mellékelt licensz-hez kötötten adták ki.

 Összes Adatszerkezetek Fájl Függvények Változók Típusdefiníciók Enumerációk Enumeráció-értékek Makródefiníciók