A CoIDE fejlesztői környezet telepítése és beállítása

1. lépés: a NuLink eszközmeghajtó telepítése

 A NuTiny-SDK-NUC140 fejlesztői készlet beüzemeléséhez le kell töltenünk a gyártó honlapjáról és telepítenünk kell a NuLink eszközmeghajtó szoftverét. A gyártó honlapján ebből két változatot találunk: a Keil RVMDK, illetve az IAR EWARM fejlesztői környezethez. A CooCox CoIDE használatához mindegy, hogy melyiket telepítjük.
A letöltött csomagot bontsuk ki és indítsuk el a Nu-Link_Driver_for_........exe telepítő programot, s fogadjuk el a felajánlott beállításokat! Ha ezután a Nu-Link-Me eszközt az alábbi képen látható módon csatlakoztatjuk a számítógéphez, akkor annak fel kell ismernie (HID eszköz, VID=0416, PID=511B, REV_0100).


1. ábra: A NuTiny-SDK-NUC140 fejlesztőkészlet csatlakoztatása a számítógép USB portjához

2. lépés: a CMSIS driverek és mintapéldák letöltése

Ha már úgyis a gyártó letöltési oldalt piszkáljuk, töltsük le az alábbiakat is:
A tömörített állaományt bontsuk ki valahová, abból másoljuk majd ki az első mintaprogramot. A CMSIS (CMSIS - Cortex Microcontroller Software Interface Standard) szabványú támogatói könyvtárak elvileg a telepítendő CooCox CoIDE csomagban már benne vannak, az első lépésekhez tehát nem lesz rá szükségünk. A dokumentáció azonban hasznos lehet.

3. lépés: a CoIDE telepítése

A www.coocox.org honlapról töltsük le és telepítsük a CooCox CoIDE fejlesztői környezetet! Mivel alapértelmezetten ennek a telepítési könyvtárában lesz a munkaterület is (Wokspace), ezért a C:\CooCox\CoIDE könyvtárba telepítettem. Ne engedjünk a csábításnak és hagyjuk ki a CoCenter telepítését, mert folyton okvetetlenkedik (beépül a tálcára)! A letöltéshez a CoIDE lapjánal alján a közvetlen linket használjuk: Download the latest CoIDE directly! A telepítéshez indítsuk el a letöltött CoIDE-1.7.3.exe telepítő programot!

4. lépés: a GCC ARM fordító telepítése

A CoIDE fejlesztői környezet nem tartalmazza a GCC fordítót, azt külön le kell töltenünk. Először hozzunk létre egy telepítési könyvtárat (például C:\CooCox\GCC), majd a GCC ARM Embedded linkre kattintva töltsük le a   gcc-arm-none-eabi-4_7-2013q2-20130614-win32.exe csomagot! Letöltés után indítsuk el a telepítést, és irányítsuk az előzőleg kijelölt helyre a telepítést!

5. lépés: a fejlesztői környezet beállítása

Indítsuk el a CoIDE programot, s a Project menüben válasszuk ki a Select Toolchain Path menüpontot!


A felbukkanó ablakban kattintsunk a Browse gombra és tallózzuk ne azt a könyvtárat, ahol a GCC binárisok találhatók (például C:\CooCox\GCC\bin)!


A könyvtárnév beállítása után kattintsunk az OK gombra!

A fentieken kívül még a programozó/hibavadász eszközt kell kiválasztanunk, de ehhez előbb létre kell hoznunk az első projektet.